zondag 25 augustus 2013

Nueva Esperanza Viert Feest

Vrijdag werd één van onze sponsors, Don George uit Nederland, 80 jaar. Om dit te vieren vertrokken we 's ochtends met vers gebakken cake en grote flessen frisdrank naar Nueva Esperanza, de lagere school in San Ignacio. Een honderdtal kinderen stonden ons op te wachten aan de schoolpoort. Elk van hen even enthousiast met fonkelende oogjes en een grote glimlach.


Terwijl de rest van het team alles klaar zette, probeerde Donald - onze vrijwilligerscoördinator - de kindjes nog even te entertainen. Pauline kreeg hen zo ver dat ze allemaal samen luid 'Feliz Cumpleaños' riepen. Nadien kregen ze elk een stukje cake en wat frisdrank, een echt feestmaal voor deze kindjes. Want zij zijn iets heel anders gewoon. Eén keer per dag krijgen ze op school een maaltijd: rijst met bonen en een banaan. Thuis is er voor velen van hen geen eten. Maar vandaag is het feest!


Met onderstaand filmpje bedankten we Don George voor de leuke verrassing. Met enkele eenvoudige opnames krijg je een idee van het leven zoals het is: San Ignacio. Mensen leven er in extreme armoede, kinderen gaan er vanaf jonge leeftijd werken, velen van hen zullen binnenkort de school verlaten om mee voor hun gezin te zorgen, maar voor heel even konden ze genieten van iets prachtigs waarvan wij ons nog nauwelijks bewust zijn; heel even konden ze genieten van gewoon kind zijn.