Fundraising Events

Om La Esperanza Granada ook financieel te steunen, organiseerde ik op zondag 15 mei 2011 een spaghettifestijn. Samen met een gemotiveerde groep medewerkers werkte ik maandenlang om dit evenement op te zetten om er uiteindelijk een mooie som geld mee in te zamelen.


De winst zal gebruikt worden om een of meerdere projecten van La Esperanza te steunen, naargelang de behoeften van de gemeenschap. Zij vragen onder andere financiële steun om extra klaslokalen te bouwen, schoolmateriaal aan te kopen, sportactiviteiten of uitstappen te organiseren, enzovoort. Bovendien zou ik ook graag een eigen project opzetten, gebaseerd op de situatie en de noden van de kinderen. Ze zoeken nog steeds iemand die sportactiviteiten wil organiseren in de verschillende schooltjes, of die de kinderen wil meenemen op uitstap. Projecten waar ik me met alle plezier wil voor inzetten.

Alle projecten zijn erop gericht om zo weinig mogelijk inbreuk te maken op de omgeving en de gemeenschap. La Esperanza streeft naar een betekenisvolle verandering op lange termijn in plaats van een snelle oplossing op korte termijn.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eerste Editie - Spaghettifestijn 15 mei 2011

VILVOORDE, 15 MEI - Na meer dan 6 maanden voorbereiding was het grote moment eindelijk aangebroken - Het Spaghettifestijn. Om 8u was ik al onderweg naar de bakker voor de taarten, naar de beenhouwer om de saus af te halen, om dan nog snel even de auto in te laden want om 9u werden we verwacht aan de zaal. Zodra de eerste medewerkers toekwamen, konden we beginnen met de voorbereidingen. Alles verliep vlot: de tafels werden gezet, de frigo's gevuld, de keuken voorbereid, de kassa klaargezet ... Om 10u30 werden alle medewerkers verzameld om uit te leggen hoe we te werk zouden gaan. Om 11u30 stond iedereen op post ...

Rond 11u40 kwamen de eerste gasten toe, wat ons meteen de kans gaf om eens rustig het systeem uit te proberen. Eerst een drankje, dan een bordje tapas en de keuken kon aan de eerste spaghetti's beginnen.


De middagshift bleek een groot succes - om 15u waren er al 120 spaghetti's de deur uit en werd het hoog tijd om te kijken of er wel voldoende benodigdheden waren. Saus bijbestellen, extra kaas voorzien en we waren klaar voor de avond. De avondshift verliep wat rustiger waardoor de medewerkers het wat kalmer aan konden doen. Uiteindelijk hebben we toch nog een 60-tal spaghetti's verkocht en ook de tapas bleken heel lekker te zijn.


Blijkbaar waren we goed voorbereid, want de hele dag is goed verlopen.De medewerkers hadden hard gewerkt maar waren zeer voldaan en konden dan eindelijk ook genieten van de overheerlijke spaghetti. De sfeer zat er uiteraard goed in waardoor zelfs de opkuis met plezier werd gedaan.


Resultaat: 180 spaghetti's - een opbrengst van om en bij de €3000. Wat een schitterend resultaat!!!

Wij hopen dat jullie genoten hebben van de maaltijd en we willen jullie ontzettend bedanken voor de steun!
Tot binnenkort.

TEAM "Project Nicaragua"


Bedankt aan alle sponsors:------------------------------------------------------------------------

Nieuwsblad - Studente helpscholen in Nicaragua

Streekkrant - Vilvoordse An-Katrien helpt ngo in Nicaragua "onderwijs verbeteren"----------------------------------------------------------------------


Tweede Editie Spaghettifestijn - 5 mei 2013

Op 5 mei 2013 was het weer zover - de tweede editie van het spaghettifestijn om geld in te zamelen voor 'La Esperanza Granada'. De medewerkers van toen stonden opnieuw klaar om hun handen uit de mouwen te steken en samen werkten we wekenlang om dit event op te zetten. Omdat we het allemaal al eens gedaan hadden, gingen de voorbereidingen toch iets vlotter dan twee jaar geleden.Al deze moeite was natuurlijk niet voor niets; het spaghettifestijn bracht meer dan €3000 op!

Lees hieronder het verslag.Om La Esperanza Granada opnieuw financieel wat te steunen, organiseerde ik voor de tweede keer een benefietactie. Dit jaar stonden er twee projecten op het menu: je kon komen genieten van een heerlijke spaghetti op 't Kassei in Vilvoorde óf een bijdrage storten op de Nicaragua Spaarrekening voor de aankoop van schoolbanken.

Beide projecten werden een succes! De actie 'Elk kind een stoel', waarbij je een willekeurige bijdrage kan storten op de rekening, loopt nog steeds. Met dit geld koopt de ngo schoolbanken aan voor de scholen in de 'barrios' waar er een groot tekort is aan stoelen en kinderen er de hele dag op de grond zitten. We hebben met deze actie ondertussen al meer dan €1000 verzameld. Een bijdrage storten kan nog steeds: voor slechts €25 koop je een schoolbank aan en geef je één kindje een plaats in de klas! Storten kan op de Nicaragua Spaarrekening: BE44 0839 1333 6845

De opbrengsten van het spaghettifestijn gaan naar de afwerking van extra klaslokalen voor een school in 'La Vía'. La Esperanza werkt sinds kort met deze school samen om er extra klaslokalen te bouwen voor het toenemend aantal kinderen. Deze zomer worden de muren gebouwd en met het geld van onze benefiet zal La Esperanza de daken sponsoren.

Vanaf augustus ga ik voor deze ngo aan het werk. Het leek me dus een goed idee om familie, vrienden en kennissen bij dit project te betrekken. Ook de inwoners van Vilvoorde en omstreken werden op de hoogte gebracht via een artikel in De Streekkrant en Het Laatste Nieuws. 

De sponsors van toen steunden ook dit jaar het project met een logo op de onderleggers:


Wij hopen dat jullie ervan genoten hebben en we willen jullie ontzettend bedanken voor de steun!

Tot binnenkort.

TEAM "Project Nicaragua"