maandag 4 april 2011

Officiële Uitnodiging Spaghettifestijn

Als student Meertalige Communicatie aan de Hogeschool Gent, ga ik voor mijn stage deze zomer drie maanden naar Granada, Nicaragua om er als vrijwilliger mee te werken aan de ontwikkelingsprojecten van La Esperanza Granada.

La Esperanza Granada is een lokale NGO met als doel de gemeenschappen in de buitenwijken degelijk onderwijs te bieden, zodat ook deze kinderen een kans krijgen op een betere toekomst. Zij werken samen met de lokale leerkrachten, families en kinderen om hen te motiveren om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren en zo die vicieuze armoedecirkel te doorbreken.

Wat doen zij nu concreet? La Esperanza zorgt ervoor dat er voldoende klaslokalen zijn met voldoende lokale leerkrachten, want het aantal kinderen per klas loopt erg op. Zij bouwen scholen, omheiningen, sportpleinen, enz. zodat de kinderen in de buitenwijken van de stad ook de kans krijgen om naar school te gaan. Zij zorgen voor schoolmateriaal (boeken, schriften, pennen, knutselgrief,...) en organiseren allerlei sportactiviteiten en uitstappen.

Er is natuurlijk nog heel wat werk en middelen nodig om deze gemeenschappen te helpen groeien, daarom heb ik besloten om mijn hulp aan te bieden gedurende drie maanden van juli tot september. Maar ik wil jullie vooral uitnodigen om ook een steentje bij te dragen door een spaghetti te komen eten op mijn Spaghettifestijn, 15 mei 2011 in Zaal 'Ons Huis' Vilvoorde, kassei. Kan je niet aanwezig zijn op het Spaghettifestijn en wil je toch bijdragen aan dit ontwikkelingsproject, dan is jouw steun meer dan welkom op de Nicaragua Spaarrekening: 083-9133368-45