dinsdag 7 mei 2013

Spaghettifestijn Nicaragua


Vilvoorde - 5 mei 2013

Op 5 mei 2013 was het weer zover - de tweede editie van het spaghettifestijn om geld in te zamelen voor 'La Esperanza Granada'. De medewerkers van toen stonden opnieuw klaar om hun handen uit de mouwen te steken en samen werkten we wekenlang om dit event op te zetten. Omdat we het allemaal al eens gedaan hadden, gingen de voorbereidingen toch iets vlotter dan twee jaar geleden.Al deze moeite was natuurlijk niet voor niets; het spaghettifestijn bracht meer dan €3000 op!

Lees hieronder het verslag.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om La Esperanza Granada opnieuw financieel wat te steunen, organiseerde ik voor de tweede keer een benefietactie. Dit jaar stonden er twee projecten op het menu: je kon komen genieten van een heerlijke spaghetti op 't Kassei in Vilvoorde óf een bijdrage storten op de Nicaragua Spaarrekening voor de aankoop van schoolbanken.

Beide projecten werden een succes! De actie 'Elk kind een stoel', waarbij je een willekeurige bijdrage kan storten op de rekening, loopt nog steeds. Met dit geld koopt de ngo schoolbanken aan voor de scholen in de 'barrios' waar er een groot tekort is aan stoelen en kinderen er de hele dag op de grond zitten. We hebben met deze actie ondertussen al meer dan €1000 verzameld. Een bijdrage storten kan nog steeds: voor slechts €25 koop je een schoolbank aan en geef je één kindje een plaats in de klas! Storten kan op de Nicaragua Spaarrekening: BE44 0839 1333 6845

De opbrengsten van het spaghettifestijn gaan naar de afwerking van extra klaslokalen voor een school in 'La Vía'. La Esperanza werkt sinds kort met deze school samen om er extra klaslokalen te bouwen voor het toenemend aantal kinderen. Deze zomer worden de muren gebouwd en met het geld van onze benefiet zal La Esperanza de daken sponsoren.

Vanaf augustus ga ik voor deze ngo aan het werk. Het leek me dus een goed idee om familie, vrienden en kennissen bij dit project te betrekken. Ook de inwoners van Vilvoorde en omstreken werden op de hoogte gebracht via een artikel in De Streekkrant en Het Laatste Nieuws. 

De sponsors van toen steunden ook dit jaar het project met een logo op de onderleggers:Wij hopen dat jullie ervan genoten hebben en we willen jullie ontzettend bedanken voor de steun!

Tot binnenkort.

Het Nicaragua Team