maandag 1 juli 2013

Time to say goodbye

Zondag 30 juni 2013 - Het was pijnlijk vermoeiend deze morgen. De avond voor het grote vertrek nog naar Couleur Café gaan om toch nog even bij de vrienden te zijn - misschien niet mijn beste idee ooit. Toch heb ik ervan genoten en was het zeker de moeite waard. Het deed deugd om iedereen nog eens te zien. De voorbije week heb ik niets anders gedaan: tijdens de dag van hier naar daar lopen om alle voorbereidingen rond te krijgen en 's avonds met vrienden of familie op stap.

En plots was de week voorbij. Zondagochtend 5u gaat de wekker af. Een verfrissende douche, snel nog even checken of ik alles wel heb ingepakt en zoveel mogelijk laatste spullen in mijn handbagage proppen. Een lege kamer … ik had gedacht dat het vreemd zou aanvoelen. Toch heb ik niet het gevoel dat ik écht alles achterlaat. Ik heb altijd gezegd dat ik op een dag eropuit zou trekken. Dit is gewoon de volgende stap. Geen tijd om te blijven staan en achterom te kijken. Ik heb me altijd verzet tegen het idee dat iedereen dezelfde weg moet bewandelen om voldoening en geluk te vinden. Ik ga het elders zoeken …


Reisroute

Voor velen is het wat onduidelijk waar ik nu juist naartoe trek. Hier een overzicht van de verschillende tussenstops: ik ben zondagochtend vertrokken vanuit Brussel Zuid via Parijs naar Mexico City. Hier logeer ik enkele dagen bij vrienden vóór ik de bus neem naar Xalapa, Veracruz, een kleine stad aan de Golf van Mexico. Ik ga er op bezoek bij mijn gastgezin van vier jaar geleden. Ik ben van plan om er een maand te blijven. Mijn gastmama, Conchita, heeft ervoor gezorgd dat ik enkele weken aan de slag kan in een schooltje voor kinderen met het Down-syndroom. Na een maand zet ik mijn reis verder naar Granada, Nicaragua - mijn geplande eindbestemming.Ik ben naar Centraal-Amerika gekomen om ervaring op te doen in ontwikkelingssamenwerking, meer specifiek in de onderwijssector. Het is niet alleen een mooie manier om iets te doen voor anderen, maar het biedt mij ook de kans om bij te leren. Ik beschouw deze ervaring dus ook als een grote meerwaarde voor mijn verdere toekomst. Momenteel werk ik mee aan de projecten van La Esperanza Granada. Het is de bedoeling om enkele maanden mee te draaien in de dagelijkse werking van de organisatie en om het geld dat we ingezameld hebben (momenteel €5725) mee te helpen investeren in degelijke, duurzame projecten. Alle informatie omtrent deze projecten zal te lezen zijn op deze blog, dus blijf zeker volgen!

Eerste Tussenstop: Mexico D.F.

Op zondag 30 juni 2013 ben ik vertrokken in Brussel Zuid en heb de TGV genomen naar Parijs. Daar heb ik een vijftal uurtjes gewacht om dan eindelijk te mogen plaatsnemen in een Boeing 747 van Air France, een dubbeldekker, zeer indrukwekkend hoe zo’n zwaargewicht de lucht in geraakt. Na 11u vliegen zijn we geland in México D.F. en heb ik een taxi genomen naar Huixcuilucan waar ik enkele dagen bij vrienden logeer voor ik mijn reis verderzet. Eerst even bekomen. Zodra ik toekom in Xalapa zorg ik voor meer nieuws. Tot dan!